Infooglasi

Ideje za dekoraciju venčanja koje će biti u trendu 2023. godine

Početkom 2000ih godina svadbe nisu bile tako česte, drugačiji je trend tada vladao. Mnogi nisu imali finansije da organizuju veliko veselje, o kakvom su oduvek maštali. Ipak u tom periodu mogli ste lako da organizujete venčanje koje će svi pamtiti.

Danas je situacija drugačija, organizacija venčanja je dosta jednostavnija. Ali to nam stvara dodatne napore da se proslava ne utopi u moru drugih – istih. Mladenci koji se sada odlučuju da stanu na “ludi kamen”, najviše vremena provode smišljajući i istražujući ideje za dekoraciju venčanja.

Misija Fiesta Dekoracije je da vam olakša taj proces idejama i savetima, kao što činimo i u ovom tekstu. Ali i konkretnim razrađivanjem i realizacijom vaših ideja. 

Izaberite stil dekoracije koji odgovara prostoru

Ovaj članak smo sastavili kako bi vam prvashodno dali materijal za razmišljanje i probudili maštu. To su ideje koje su neki već realizovali na svojim venčanjima, a vi ih možete modifikovati ili smisliti nešto potpuno novo i drugačije.

Dekoracija je najzanimljiviji deo organizacije venčanja, ali moramo reći da oduzima najviše vremena i angažovanja. Na prvi pogled možda vam deluje da će u vašem slučaju to biti jednostavno, možda već imate neke ideje u glavi. Ali kada budemo razradili temu detaljnije, tek ćete videti koje sve mogućnosti postoje. Nemojte brinuti, naš tim Fiesta dekoracije će vam biti na raspolaganju za sve savete.

Za početak, kada počnete sa osmišljavanjem, prvo što trebate uraditi je izbor stila dekoracije. Stil prvashodno zavisi od izbora prostora, a zatim i od vaših ličnih želja. Ovo su neke od najpopularnijih koji se vrlo lako mogu sprovesti u delo.

Vintage dekoracija

Za razliku od nekih starijih generacija koje vole da se drže klasike, današnja omladina ima više hrabrosti. S’ obzirom da mladi parovi imaju želju da venčanje organizuju u drugačijem ambijentu, vintage dekoracija je postala jako popularna.

Ako ste ljubitelj starih – retro stvari, eto prilike da se vaše venčanje razlikuje od ostalih. Malo starinskih komada nameštaja, malo više mašte i imaćete savršeno dekorisan prostor. Elementi koji mogu poslužiti kao dekoracija: stare drvene merdevine, starinski modeli kofera za putovanja, stari model radia/televizora, veliki retro svećnjaci, čaše i tegle ukrašene čipkom i drugim sličnim dekupaž materijalima, itd.

Rustična dekoracija

Još jedan stil koji može približiti neka stara vremena. Rustična dekoracija je svakako stil koji će se svima svideti, bez obzira da li bi oni izabrali baš takvu dekoraciju na svom venčanju. Ako se lepo isplanira niko neće ostati imun.

Ako je prostor generalno napravljen tako da dominira drvo, to je dobar početak da u tom smeru i nastavite. Rustičnu dekoraciju krase elementi od drveta i gvožđa u kombinaciji sa nežnim bojama poput bele, bež i svetlih nijansi braon ili roze.

Kako bi ambijent bio u potpunosti dekorisan, veći broj klasičnih sijalica žute boje u različitim veličinama i oblicima daće potpuni pečat na fantastičan ambijent.

Jesen – Zima dekoracija

Generalno smo navikli da na svadbe idemo početkom i krajem leta, kada uglavnom možemo očekivati sunčano i toplo vreme. Sa povećanjem broja zahteva za svadbe, neretko se dešava da se venčanja zakazuju tokom jeseni ili zime. Kada već niste mogli da organizujete u periodu kada ste želeli, okrenite datu situaciju u svoju korist. 

Kada govorimo o jesenjoj dekoraciji, svakako da će to biti neke od boja zalazećeg sunca (narandžasta, crvena, bordo, itd). Izbor veštačkog cveća koji odgovara ovom stilu je zaista veliki, a možete ga kombinovati sa različitim imitacijama drveta u jesen, sa žutim lišćem.

Takođe, zima kao tema sama po sebi donosi veliki spektar dekorativnih elemenata i spektar boja. Svako od nas ima iskustva sa ukrašavanjem jelke i doma za novu godinu, pa samim tim već možete naslutiti šta bi od ukrasa mogli da iskoristite i za venčanje.

Tematske boje za dekoraciju

Ako ne želite neku konkretnu temu za svoje venčanje, kao što su prethodne, imamo i druga rešenja. Kombinacija paleta boja su trend koji se takođe pojavljuje tokom 2023. godine.

Pravilo koje se obično koristi prilikom kombinacije boja je da osnovna boja bude neka neutralna, a druga može biti neka jarka boja za isticanje detalja. Ali, kako se sve više ovakvih kombinacija viđa na raznim venčanjima, za one hrabrije savetujemo kombinaciju jarkih boja i različitih tekstura.

Na vama je da odlučite da li želite prvu ili drugu varijantu kombinacija boja, a naš tim će se pobrinuti da vam predstavi nekoliko ideja.

Koji su elementi svadbene dekoracije?

Iako ste možda već upućeni, kao gosti na mnogim venčanjima stalno skeniramo detalje, ipak ćemo spomenuti sve elemente svadbene dekoracije. Tek kada počnete planiranje sopstvenog venčanja postajete svesni svih detalja i mogućnosti.

U okviru svojih usluga, Fiesta dekoracije za svadbe za vas može realizovati:

  • dekoracije sale, stolova i stolica;
  • dekoracije kutka za fotografisanje;
  • dekoracije automobila.

Kada navedemo samo ove osnovne kategorije deluje da neće biti previše posla. Ali detalji su važni, oni prave veliku razliku. Zato ćemo u nastavku razraditi svaku od navedenih elemenata dekoracije.

Dekoracija sale, stolova i stolice

Ono što se prvo primećuje je izgled i dekoracija sale za svadbe. U zavisnosti od izgleda samog prostora, odredite koja tema dekoracije najviše odgovara. Danas se pored standardnih sala za svadbe sve više pojavljuju drugačiji i moderniji prostori, koji već imaju svoju tematiku.

Sledeća stvar sa kojom se možete igrati beskonačno je dekoracija stola za venčanje, sa akcentom na dekoraciju mladenačkog stola. Mlade su te koje su uglavnom zadužene za kreativu i dekoraciju, a možemo reći da im je ulepšavanje stolova omiljen deo dekoracije.

Kod dekoracije stola možete kombinovati različite elemente: 

  • redni broj stola; 
  • cvetni aranžmani; 
  • ukrasni baloni;
  • specijalni dodaci za stolnjake.

Značajan doprinos celokupnom izgledu daju stolice, jer zauzimaju veliki deo prostorije. Na vama je da odlučite da li želite uopšte da ih dekorišete, ako su same po sebi zanimljive. Možete eventualno dodati neke manje detalje, ili ako vam se ne dopadaju da ih obložite i dekorišete.

Dekoracija kutka za slikanje

Svaka godina sa sobom donosi neke trendove. Mnogo dizajnera je uključeno u dizajniranje svih elemenata koji čine jedno venčanje, pa često naizlazimo na potpuno nove ideje.

Ono što možemo sa sigurnošću reći, dekoracija za slikanje postaje sve važniji element u 2023.godini. Sve više pažnje mladenci posvećuju opremanju i ulepšavanju kutka za fotografisanje. Fotografije nam ostaju zauvek, a pored činjenice da mladenci žele da na njima budu lepi, zašto i sam ambijent za slikanje da ne bude jedinstven. Fiesta dekoracija će vam pomoći sa idejama, a naši fotografi za venčanje sprovesti fotkanje u delo.

Slikanje ne mora nužno biti u glavnoj sali. Ako vam prostor i vreme dozvoljavaju, savetujemo da dekorišete neki zanimljiv kutak u bašti ili na terasi. Ideja za dekoraciju prostora za fotografisanje je bezbroj, ali savetujemo da pratite tematiku kompletne dekoracije.

Dekoracija auta za svadbe

Jedan od glavnih običaja na svadbama su sirene svadbene povorke, čisto da se sugrađani obaveste da se venčavate. Ali da bi taj običaj bio u potpunosti ispoštovan, potrebno je malo okititi automobile koji će pratiti mladenačku limuzinu.

Dekoracija auta je jedan od lakših zadataka svadbene dekoracije, a mi smo tu da vas podsetimo i na ovu “sitnicu”, da je slučajno ne zaboravite tokom organizacije.

Koliko košta dekoracija svadbe

Kao što smo na samom početku istakli, najviše vremena tokom organizacije venčanja potroši se na dekoraciju. Samim tim, dekoracija je svakako jedna od skupljih stavki. Ali ne mora biti previše skupa ako pored sebe imate pravi tim.

Fiesta dekoracije će se potruditi na svaki mogući način da vam smanji troškove i olakša proces planiranja. Posedujemo dobavljače koji nam dostavljaju materijale po nižim cenama, a u dogovoru sa vama pronaći ćemo što jefinije elemente dekoracije. Takođe, naše iskustvo i ideje će vam drastično smanjiti vreme istraživanja, pa ćete više vremena imati za rešavanje drugih obaveza.

Bez obzira da li već imate neke ideje ili još uvek nemate nikakav plan, kontaktirajte nas da zajedno pronađemo rešenje.

Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Яндекс.Метрика