Infooglasi

Troškovi venčanja – Koliko košta i kako zaraditi od svadbe

Venčanje je čin o kome maštamo, dan kada slavimo ljubav i novo poglavlje u svojim životima. Upravo je to trenutak kada porodica i prijatelji imaju mogućnost da poklonima pomognu i olakšaju stvaranje doma i zajedničkog života.

Svi se sećamo vremena kada su se poklanjali različiti proizvodi i uređaji. Ali slažemo se da je današnja praksa davanja novca dosta praktičnija za goste, ujedno i mladencima više znači da otplate svadbu i sami kupe šta žele.

Nakon veridbe, logično je razmišljati o svadbi. Svakako da vas u tom trenutku zanimaju troškovi venčanja, koji nisu mali. Pročitajte naš članak i saznajte koliko košta prosečna svadba i na koji način da organizujete troškove tako da je otplatite, ali i dodatno zaradite.

Najskuplji troškovi venčanja su restoran i muzika

Najveći deo troškova organizacije venčanja odlazi na restoran i muziku. To su upravo dve prve stavke koje trebate rezervisati kada se odlučite na ovaj korak. S’ obzirom da je velika potražnja poslednjih godina, potrebno je rezervisati unapred minimum 6, a nekada čak i 12 meseci.

Sale za venčanje uključuje iznajmljivanje prostora sa ponudom hrane i pića. Ponuda je uglavnom formirana po stolici, tako da ćete za svakog gosta platiti od 30€ – 70€. To su prosečne cene koje se danas kreću u Beogradu, a plaća se nakon venčanja. Cena zavisi od ponude hrane i pića, kao i lokacije.

Još jedna stavka koja značajno opterećuje budžet je muzika. Bendovi za svadbe su sve skuplji, ali je izbor veliki pa možete pronaći ono što vam odgovara, kako po repertoaru tako i finansijski. Prosečna cena benda za svadbu je od 1.500€ – 3.000€, ali se takođe plaća nakon venčanja. Ako želite neke poznatije izvođače, budite spremni da izdvojite značajno više novca.

Fiesta events sa višegodišnjim iskustvom i kontaktima pomoći će vam da pronađete prostor i bend po povoljnijim cenama, bez gubljenja vremena na istraživanje.

Svadba ne može proći bez dekoracije i fotografa

Dekoracija za svadbe je stavka koja vam može oduzeti najviše vremena za planiranje, a što više “sitnica” dodajete na spisak, račun će biti sve veći. Pod dekoracijom podrazumevamo:

 • dekoraciju prostora;
 • dekoraciju stolova;
 • dekoraciju automobila,
 • dekoraciju za slikanje;
 • kićanke, bidermajer, itd.

Neki restorani nude određene vrste u sklopu svoje cene, pa na taj način možete malo uštedeti. Posvetite vremena ovom delu planiranja, potrudite se da ostavite neki svoj lični pečat i stvorite prijatniji ambijent. U tome vam može pomoći naš tim Fiesa dekoracije.

Snimatelji i fotografi za venčanje su zaduženi da ovekoveče sve lepe trenutke sa proslave, tako da ih možete gledati iznova i iznova. Zbog toga su mlade te koje preuzimaju odgovornost pri ulepšavanju sale, jer žele da sve bude cakum-pakum. Usluge fotografa i snimatelja kreću se od 200€ – 800€ u zavisnosti koji paket izaberete, plaćanje se vrši nakon venčanja.

Spisak troškova za svadbu još nije gotov, nastavljamo dalje…

Kada kao gosti dođemo na venčanje, deluje da organizacija takvog događaja nije komplikovana. Ali tek sada, kada krenete sa organizacijom sopstvenog venčanja, uvidećete stvari na koje do sada niste obraćali pažnju.

Troškovi kao što su restoran, muzika, dekoracija i fotografi uvek stavljamo u prvi plan, a često se planiranje troškova tu i završava. Tako možete napraviti veliki propust u samom startu, jer spisku troškova još nije kraj.

Ovo su još neki troškovi za svadbu koje ne smete zaboraviti pri planiranju:

 • venčanica (iznajmljivanje 250-600€) i odelo (kupovina 200-300€);
 • frizura i šminka (po 50-150€);
 • burme (300-800€);
 • torta (10€ po kilogramu);
 • crkveno i opštinsko venčanje (po 100€);
 • pozivnice;
 • prevoz mladenaca;
 • medeni mesec.

Razmislite o dodatnim sadržajima i atrakcijama

Do sada smo pisali o nekim standardnim troškovima koji su deo svakog venčanja. S’ ozbirom da su svadbe u osnovi sve identične, mladenci danas žele da ubace nešto novo, nešto što drugi možda ne očekuju. Da li ste i vi razmišljali o tome?

Postoje različiti sadržaji i atrakcije koje možete dodati, sigurno će pomoći da atmosfera na žurci bude još bolja. Da li će to biti neka dodatna ponuda hrane i pića ili neki specifični izvođači i zabavljači, na vama je da odlučite.

Daćemo vam nekoliko ideja koje možete ukrasti:

 • čokoladna fontana;
 • voćni sto;
 • koktel majstor sa umetničkom tačkom;
 • saksofon & DJ / spektakl sa električnom violinom;
 • specijalni efekti i laseri.

 

Kako zaraditi od svadbe?

Sigurno se pitate kako pored tolikih troškova uopšte biti na pozitivnoj nuli, a kamoli zaraditi od svadbe. Moguće je zaraditi ukoliko dobro isplanirate troškove, ali i što bolje predvidite budžet. Imajte na umu da prosečna svadba od 200 gostiju košta oko 10.000e.

Kada procenite koliko novca možete očekivati od gostiju, dogovorite sa roditeljima koliko vam finansijski mogu pomoći, tada možete planirati troškove.

Ako do sada niste učestvovali u organizaciji nekog venčanja, savetujemo da potražite pomoć iskusnih ljudi. Fiesta tim vam je na raspolaganju, naša misija je da vam olakšamo organizaciju venčanja, smanjimo troškove i za što manje novca organizujemo što bolju žurku.

Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Яндекс.Метрика